In de zomer zijn wij samen met vier andere IT bedrijven uitgekozen om deel te mogen nemen aan de Nederlandse IT handelsmissie in Dhaka, georganiseerd door de Nyenrode Business Universiteit en de Nederlandse overheid. In september was het zo ver.

Delegatie

De delegatie tijdens het bezoek aan de Nederlandse ambassade in Dhaka

De missie was er op gericht om samenwerking tussen de twee landen te bevorderen door gerelateerde overheidsinstanties en bedrijven met elkaar in contact te brengen met als doel om wederzijdse kansen te creëren. En die kansen zien wij zeker!

Tijdens de 10 dagen in Bangladesh hebben wij diverse organisaties leren kennen en ook enkelen op locatie bezocht. Dit liep verassend goed; wij zagen veel kwaliteit, creativiteit en enthousiasme in de Bengaalse IT professionals. Ook de communicatie verliep verassend goed, zover qua taal als cultuur.

Inmiddels hebben wij enkele bedrijven ook weer gesproken in Nederland en zijn wij met één bedrijf een pilot gestart. De komende maanden zullen wij verder werken aan ons netwerk in Dhaka zodat wij de kansen, die wij zien voor ons zelf als ook voor onze klantenkring, verder vorm kunnen geven.

Wilt u meer hierover weten? E-mail dan naar lisa.dimitrowa@mediacompetence.com